De mondhygienist kan op een groot aantal gebieden iets voor u betekenen. Een bezoek aan de mondhygienist kan nuttig zijn:

- als u last heeft van bloedend tandvlees;

- als u aanslag en/of tandsteen op uw tanden ziet;

- als u last heeft van teruggetrokken tandvlees;

- als u last heeft van losstaande tanden en kiezen;

- als u er veel nieuwe gaatjes bij hebt gekregen;

- als u last heeft van een slechte adem of vieze smaak in de mond;

- als er laklaagjes aangebracht moeten worden op pas doorgebroken kiezen.

 

Wat kunt u bij de mondhygienist verwachten?

De mondhygienist werkt voornamelijk preventiegericht. Dat wil zeggen dat geprobeerd wordt het ontstaan van tandvleesproblemen en gaatjes (caries) zoveel mogelijk te voorkomen. Zijn er toch al tandvleesproblemen ontstaan dan werkt de mondhygienist er samen met u aan om uw tandvlees weer gezond te maken.

 

De werkzaamheden van de mondhygienist zijn erg divers. De mondhygienist geeft voorlichting en advies over alles wat de gebitsverzorging betreft zoals bijvoorbeeld poetsinstructie en uitleg over het gebruik van floss, tandenstokers en ragers. Maar ook voorlichting over voedingsgewoonten ten behoeve van het voorkomen van caries. de mondhygienist voert periodieke controles uit en maakt röntgenfoto s. Uitgebreide gebitsreiniging zodat plaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd behoort tot de taken. Bij het sealen van kiezen worden laklaagjes aangebracht ter voorkoming van caries. Fluoride-applicatie maakt de tanden en kiezen sterker. Er worden laklaagjes aangebracht op gevoelige tandhalzen. Onze mondhygienist is opgeleid om kleine gaatjes, bijvoorbeeld in het melkgebit te vullen.

 

 

Terug

De mondhygienist